Suriname is visverwerkingsbedrijf ‘Ocean Delight’ rijkerHet visverwerkingsbedrijf Ocean Delight is officieel geopend. Dit gebeurde op zaterdag 22 juni 2019. Dit bedrijf is onderdeel van de bedrijfsvoering van Suvveb N.V. en Marisa Fisheries N.V en is gevestigd aan de Sir Winston Churchillweg in het district Wanica. Beide bedrijven zijn jarenlang bezig met het ondernemen in de vis sector; van visvangst tot de verpakking met als bestemming export.

De directeuren van bovengenoemde visverwerkingsbedrijven, respectievelijk Udo Karg en Johnny de Boer, hebben de aanwezigen toegesproken. Zij hebben onder meer gesproken over de totstandkoming van deze samenwerking en bedankten de samenleving voor de ondersteuning. Ad interim minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Ronni Benschop, die namens president Desiré Bouterse het woord voerde en de opening heeft verricht, gaf in zijn toespraak aan dat bij het ondernemen in het ontwikkelingsspectrum er twee aspecten zijn. Het eerste is de veiligheid van het geheel en het tweede het welzijn van het personeel. Met deze twee aspecten zal dit bedrijf grotere bijdragen kunnen leveren aan de ontwikkeling van ons land. “Ocean Delight mag gerekend worden als een van de speerpunten van de nationale ontwikkeling”, aldus ad interim minister Benschop.

Na het officieel gedeelte heeft de ad interim minister van LVV het lint doorgeknipt en kreeg het publiek een rondleiding binnen het verwerkingsbedrijf. Aanwezig waren ook minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie en minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie.